Küldetésünk

Ars Una Iskolatáska 2 év garanciával, orvosi ajánlással

Küldetésünk jelmondata, hogy “mindig lehet egy picivel többet adni!”

Ha ezt az oldalt böngészed, akkor bizonyára ismered az ARS UNA termékeket is, amelyek között az egyik legfontosabb a lassan 10 éve népszerű kompakt iskolatáska. Ez az iskolatáska az elmúlt évek során számos fejlesztésen átesett, az alapja azonban ugyanaz. Könnyű, tartós, gerincbarát és szép. Került rá az éves során sok újdonság, amelyekkel egyszerűbb és kényelmesebb a táska használata. Tökéletesedett a formája, kiegészítőként mágneszár és mellkaspánt is megjelent rajta, az eredeti koncepció azonban nem változott.

Ugyanilyen fontosnak érezzük az alapozást a gyerekek számára is. Fontos, hogy megkapják azt a mély tudást, amelyet csak a mese (olvasása és hallgatása)  képes átadni neki. Minél előbb kezdesz mesélni neki, annál mélyebb alapot ásol számára, így ő annál magasabbra tud majd építkezni a maga életében előbb az iskolában, később a munkában és élete minden területén.

Túl banálisnak tűnik? Túl egyszerűnek?

Sokszor gondolkodunk rajta, hogy mit tehetnénk jobban, hogyan adhatnánk többet annak a kis embernek, aki a világ legfontosabb személye számunkra. Azt szeretnénk, hogy boldoguljon, sikeres legyen és kiteljesedett, elégedett életet élhessen. Azt szeretnénk, hogy azzal foglalkozhasson, amihez a legnagyobb tehetsége és a legtöbb kedve van. Ehhez a legegyszerűbb,  mégis a leghatékonyabb út az olvasás – kisgyermekként pedig  a felolvasás.

Kutatások bizonyítják, hogy azok a gyermekek, akik naponta 20 perc mesét hallgatnak, mérhetően jobban teljesítenek az iskolában. Jobb a beszédkészségük, jobb a szövegértésük. Következésképpen akár a humán, akár a reál tárgyak iránt érdeklődnek, hamarabb megértik a feladatokat, és ennek következtében sikeresebben is oldják meg őket.

Az iskolai teljesítménynél is fontosabb azonban az, hogy ez a 20 perc, amíg mesélte, csak a tiétek. Ha napi rituálévá válik a meseolvasás, gyermeked számít rá, és rád is. Az erős szülő-gyermek kötelék pedig még az olvasásnál is többet ad számára.

Hiszünk benne, hogy ezzel a néhány mesével és figyelemfelhívó rövid cikkeinkkel mi is hozzá tudunk járulni gyermeked sikeres iskolakezdéséhez.

Minden kis iskolakezdőnek élményekben gazdag első tanévkezdést, nagy kalandokat, és kifogyhatatlan kíváncsiságot kívánunk az első osztályhoz – no, meg a következőkhöz is!